Veilig in jouw bloemknop?

"Heb je er al eens aan gedacht om Ceremoniespreker te worden?"
'Ja, of misschien zelfs trouwambtenaar?"

Van binnen sloeg alles op tilt. Compleet verbouwereerd heb ik geluisterd naar de opmerkingen na afloop van mijn presentatie. Ik had mensen geraakt en zij zagen mogelijkheden die ik nog niet had kunnen bedenken.

 

Op het moment dat je een nieuw avontuur aangaat ben je als een bolletje in de grond. Voor mij was het avontuur dat ik aanging 'Weddingplanner worden'. Een bolletje in de grond dat zich veilig in de aarde afvraagt of dit iets voor haar zou kunnen zijn. Een wens in je hart om datgene te vinden waar jij blij van wordt. Zou het Weddingplanner kunnen zijn? Zou ik daar mijn weg in kunnen vinden?

 

Langzaam maar zeker ga je op zoek naar de mogelijkheden van deze wens. Het bolletje steekt haar kopje boven de grond uit en kijkt wat er nodig zou kunnen zijn om te groeien. Om deze wens werkelijkheid te laten worden. Het werd een opleiding tot Weddingplanner. Een eerste voorzichtige stap.

 

Tijdens de opleiding komen alle facetten van Weddingplanner aan bod. Uiteraard het organiseren van een bruiloft en de diensten waar je mee te maken krijgt. Je kennis wordt groter en het vertrouwen in jezelf ook. Het bolletje begint te groeien, de steel wordt langer en zorgt ervoor dat het sterk genoeg wordt om straks de bloem te kunnen dragen.

 

En dan komt de knop. Van binnen beginnen je plannen duidelijker te worden. Er ontstaat een kriebel om straks echt van start te kunnen gaan. Het uitkomen van je wens lijkt steeds dichterbij te komen. De knop groeit en is klaar om te gaan bloeien. Om zichzelf aan de wereld te laten zien.

 

Ineens komt er vanbuiten een opmerking, een moment of een aanreiking waardoor je even wakker geschud wordt. De zon schijnt op de knop en ze voelt dat de warmte die daar vandaan komt misschien wel datgene was wat ze nodig had om open te gaan. De aanreiking die je krijgt heeft eenzelfde effect. Het laat je voelen dat het tijd is om open te gaan. Om datgene te gaan doen wat in je hart verstopt ligt.

 

De stap om de bloem te laten bloeien is erg spannend. Blaadje voor blaadje laat het zichzelf zien, steeds verder open voor de wereld en zichzelf. Ook ik ga blaadje voor blaadje open. Durf mezelf steeds een beetje meer aan de wereld te laten zien en wens dat ik de wereld iets mag brengen. 

 

Op dit moment is 'veilig in de knop' best aantrekkelijk, want het andere is zo spannend. Wat gaan mensen ervan zeggen? Wat gaat mijn omgeving ervan vinden? Gaan bruidsparen mij wel vinden? Zou ik ceremoniespreker durven zijn? Trouwambtenaar? Een heleboel vragen die ervoor zorgen dat ik graag in mijn knop blijf zitten.

 

En toch... Stiekem weet ik dat ik steeds dichterbij het moment kom waarin 

'Het risico om in de knop te blijven zitten pijnlijker zal zijn dan het risico om tot bloei te komen.'

(Anais Nin)

 

Vol wensen,

Reactie schrijven

Commentaren: 11
 • #1

  Tom Thier (dinsdag, 15 maart 2022 12:30)

  Mooi geschreven! Hoop dat je tot volle bloei komt (k)!

 • #2

  Cindy (dinsdag, 15 maart 2022 20:39)

  Wat een mooi stukje, Janka! En zo JIJ. Ik kijk met interesse en trots toe hoe jij jezelf tot bloei laat komen. Dat vele wensen uit mogen komen!

 • #3

  Patricia (dinsdag, 15 maart 2022 22:11)

  Wauw, zo mooi geschreven weer � dat wordt straks een prachtige bloeiende bloem!

 • #4

  Teska (woensdag, 16 maart 2022 09:02)

  De wereld wordt nog mooier nu.

 • #5

  Gonda (woensdag, 16 maart 2022 10:50)

  Blijf in jezelf geloven en bloei als nooit tevoren

 • #6

  Wendy (woensdag, 16 maart 2022 11:03)

  Wauw! Mooi geschreven!

 • #7

  Esther Kragt (woensdag, 16 maart 2022 11:56)

  Ga ervoor Janka! Wij wensen je heel veel succes en plezier �

 • #8

  Thea (woensdag, 16 maart 2022 12:22)

  Dat je voldoende zonneschijn en voedsel mag krijgen om tot volle bloei te mogen komen.
  Wat heb je dit proces prachtig beschreven
  Xxx

 • #9

  Monique (woensdag, 16 maart 2022 14:15)

  Mooi geschreven stukje.
  Blijf aub niet in de dop zitten.
  Dit kan jij zeker weten.
  Liefs,
  Mo

 • #10

  Gabriela (donderdag, 17 maart 2022 21:43)

  Wauw Janka, wat kun jij met woorden prachtige creaties maken! Tijdens je presentatie heb je al een snaar geraakt en dit heb je ook weer prachtig verwoord. Ik denk dat het eerste blaadje al te zien is… Namelijk het creëren van teksten en deze met gevoel en passie voordragen!

 • #11

  Ria Kuipers-Andrea (zaterdag, 19 maart 2022 14:36)

  Mooi beschreven! Wát jij ook aanpakt, je doet het met je hart. Er ligt een wereld voor je open. Eerst de mens, dan de wens en dán de uitvoering.

Locatie:

Stadskanaal

Telefoon:

06 - 42 32 30 93

E-mail:

info@trouwensevents.nl

KvK:

88517356

Micro-Weddings in (Noord) Nederland