Trouw aan jou

Na 8 jaar was het dan zover. Wij gingen trouwen! Het was niet het gedroomde aanzoek, niet de gedroomde jurk en niet de gedroomde bruiloft. Toch was het één van de meest waardevolle momenten die we samen hebben meegemaakt, want het ging om onze liefde voor elkaar.

 

Vanwege gezondheidsproblemen veroorzaakt door onze woning, ik zal jullie de details besparen, moesten wij verhuizen. Het huis en bijna de gehele inboedel moesten we achterlaten en per direct waren we dakloos. Samen met ons 2 jarig zoontje Mick waren we alles kwijt. Vanuit Stadskanaal vertrokken we naar Emmen, toen nog niet wetend hoelang dit zou gaan duren. We trokken bij mijn schoonmoeder in en naarmate de tijd verstreek bleek dat wij niet terug konden naar de woning in Stadskanaal. Een heftige en intense tijd die ons liet zien waar de echte waarde in het leven ligt.

 

Beseffend dat we geen woning meer hadden, een huurwoning eigenlijk geen optie was op de korte termijn en we toch een eigen plek moesten gaan vinden, gingen we de mogelijkheden onderzoeken voor een koopwoning. Die bleken er te zijn en na ongeveer een half jaar bij mijn schoonmoeder te hebben mogen wonen, vonden we onze eerste koopwoning.

 

Terwijl we bij de financieel adviseur zaten om de hypotheek te bespreken bleek dat trouwen eigenlijk wel praktisch was. Op het moment dat Marcel, de financieel adviseur, even het kantoor uitliep zei Tom; “misschien is het toch wel makkelijk voor het kopen van een woning als we gewoon gaan trouwen.”

 

Dat was mijn huwelijksaanzoek. We besloten op dat moment dat we inderdaad zouden gaan trouwen. Een wens die ik al langer had omdat het me zo mooi leek om dezelfde naam te dragen als de mannen waar ik zoveel liefde voor voel; Tom en Mick. Een ‘echt’ gezin. Zo voelde dat voor mij.

 

Omdat we in een chaotische tijd zaten en het beetje geld dat we hadden nodig hadden voor een nieuwe inboedel, besloten we dat onze trouwdag heel klein zou blijven. Gratis trouwen op het gemeentehuis met vier getuigen en Mick. Dat zou het worden. En om dit, toch wel bijzondere moment, een beetje meer sjeu te geven hebben we mooie kleren gekocht en deelden we een paar dagen later met onze familie nog een klein moment in een koffiezaaltje om kort stil te staan bij het moment dat we getrouwd waren.

 

Een bruiloft gaat niet altijd zoals je in je dromen hebt bedacht. Soms vraagt het moment om iets anders, familieomstandigheden vragen om iets anders of jullie situatie vraagt erom dat plannen aangepast worden. Gelukkig gaat het om zo veel meer dan de bruiloft. De dag gaat over het ‘trouwen’. Over het samen starten van jullie huwelijk en de Wensen die jullie voor de toekomst hebben. En of je dat nou groot of klein gaat vieren, de kern is altijd hetzelfde. Jullie liefde voor elkaar.

 

Een bruiloft moet passen bij jullie als bruidspaar, bij de situatie waarin jullie je bevinden en bij de liefde die jullie band zo uniek maakt. Twijfel daarom niet om te trouwen op jullie voorwaarde, met jullie Wensen en jullie liefde. Trouw aan jou, vol liefde voor de ander.

 

 

Vol wensen,

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Locatie:

Stadskanaal

Telefoon:

06 - 42 32 30 93

E-mail:

info@trouwensevents.nl

KvK:

88517356

Micro-Weddings in (Noord) Nederland