'Jouw' 2023

‘Maak van jouw verwachting, niet mijn verplichting’

 

Wow! Wat een krachtige uitspraak van Guido Weijers.

 

Kijkend in de wereld van de Weddingplanners zoek ik mijn plekje. Want er zijn al zoveel succesvolle Weddingplanners en zij zullen precies datgene willen doen dat ik ook wil doen. Jullie helpen bij de mooiste dag van jullie leven. En dat kunnen zij en dat kan ik. Daar ben ik zeker van.

 

Maar wat alleen IK en niemand anders kan, is Weddingplanner zijn op de ‘Janka-manier’. Mijn ‘zijn’ meenemen onderweg naar jullie dag.

 

Voor mijzelf is de uitspraak van Guido Weijers enorm krachtig. Ook ik denk soms te moeten voldoen aan de verwachtingen van anderen. Want als andere Weddingplanners vertellen wat voor diensten ze aanbieden, dan zal ik dat vast ook moeten doen. Als zij bruidsparen inspireren op hun Social Media met onderdelen van een trouwdag, dan zal ik dat vast ook moeten doen.

 

En toch voelt dat niet als de ‘Janka-manier’.

 

Ik denk dat het niet nodig is om mijn diensten aan jullie te ‘verkopen’, om jullie te vertellen wat ik praktisch gezien als Weddingplanner voor jullie kan betekenen. Op organisatorisch gebied is dat namelijk niks anders dan wat een andere Weddingplanner doet.

 

Wat ik wel kan vertellen is wie IK ben. Dat ik écht luister, mij inleef en invoel in jullie relatie en situatie. Daardoor zal jullie locatie niet gekozen worden omdat het bekend staat als ‘de beste trouwlocatie’, maar ga ik samen met jullie op zoek naar een locatie waar we ‘jullie beste trouwlocatie’ van gaan maken. Jullie trouwkleding zal niet gekozen worden omdat het ‘in de mode’ is. We zullen samen op zoek gaan naar de trouwkleding die ‘jullie mode’ is. We creëren met elkaar ‘jullie perfecte dag’.

 

Daarnaast zal ik mijn Social Media niet gebruiken zoals verwacht wordt van een Weddingplanner. Bijvoorbeeld om styling-ideeën, de mooiste bruidsjurken of de lekkerste bruidstaarten te laten zien. Hiervoor is er meer dan genoeg inspiratie te vinden. Op mijn Social Media zal ik laten zien wie IK ben. Wat inspireert mij, hoe sta ik in het leven. Wat maakt mij ‘mij’. Op deze manier kunnen jullie mij leren kennen en zullen jullie aanvoelen of ik pas bij datgene waar jullie naar op zoek zijn.

 

Verwachtingen van anderen voelen vaak als verplichtingen. We willen zo graag de ander te vriend houden, durven ons hoofd niet boven het maaiveld uit te steken, doen maar gewoon zoals verwacht. Laat jullie TrouWensen en je persoonlijke doelen niet los omdat je denkt dat anderen iets anders van je verwachten. Wees gewoon ‘jou’.

 

Neem zelf de controle over wie je wilt zijn.

 

 

Laat andermans verwachtingen, niet jouw verplichtingen worden en maak van dit jaar 'jouw' 2023.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Locatie:

Stadskanaal

Telefoon:

06 - 42 32 30 93

E-mail:

info@trouwensevents.nl

KvK:

88517356

Micro-Weddings in (Noord) Nederland