Mijn dag als Weddingplanner

De dag begint. De dag waarop de liefde van dit bruidspaar centraal mag staan. Ik sta op met enthousiaste kriebels in mijn buik, want ik mag vandaag als Weddingplanner aanwezig zijn bij deze bruiloft. De afgelopen maanden hebben we samen alle voorbereidingen getroffen en hun unieke verhaal vertaald naar deze dag

 

Mijn kleren uitgezocht, haar in de plooi en o, ja ook nog even gauw een ontbijtje. M'n zoons naar school en ik naar het huis van de bruid. De locatie waar de trouwdag voor mij gaat beginnen.

 

Onderweg naar de bruid bel ik, uiteraard handsfree, nog even met de bruidegom. 'Ben je gespannen? Goed geslapen? Vergeet je de ringen niet?' Alles loopt daar volgens plan.

 

Aangekomen bij de bruid voel ik dat ze licht gespannen is. Na een kort gesprekje en de geruststelling dat alles geregeld is, verandert de spanning en enthousiasme. Opgewonden over de dag die voor ons ligt. Haar jurk hangt aan de kast, schoenen eronder. Klaar voor dit moment.

 

Haar en make-up worden gedaan en dan het moment dat de jurk aangaat. Samen met haar lieve vriendinnen beleeft ze dit moment intens.

 

Ondertussen is het voor mij tijd om naar de trouwlocatie te gaan. Een locatie helemaal passend bij die bruidspaar en deze dag. We hadden geen betere locatie kunnen vinden. Bij aankomst zie ik dat het plaatje dat we voor ogen hadden helemaal uitkomt. De aankleding is prachtig, het zonlicht valt mooi door de ramen en de laatste bloemen worden neergezet. Wat een plaatje! Ik sta even stil en geniet.

 

En dan komen de eerste gasten aan. Ik ga nog even gauw achter de schermen bij het bruidspaar langs. De bruidegom lichtelijk zenuwachtig en de bruid deelt nog een intiem moment met haar vader. Dit gaat prima, hier hoef ik niet bij te zijn en dus ga ik terug naar de gasten.

 

Langzaam druppelt de locatie vol en stijgt het geroezemoes boven de muziek uit. Tot het moment dat de ouders van de bruid arriveren. Want iedereen weet dat hierna het bruidspaar binnenkomt.

 

Het wordt stiller en de muziek verandert. De bruidegom loopt binnen en ik zie de grote lach op zijn gezicht. Hij is trots en verheugt zich op dat waarvan hij weet dat het komen gaat. Hij wordt de man van zijn bruid. Zij de vrouw van haar bruidegom.

 

Uiteraard stopt de huwelijksdag hier niet, maar ik denk wel dat dit genoeg is om jullie een blik te geven in hoe de dag zou kunnen beginnen. En hoe ik het als Weddingplanner beleef. Meekijen, genietend en zorgen dat alles op rolletjes loopt, zodat jullie alleen maar oog hoeven hebben voor elkaar en jullie gasten.

 

Herken je jezelf hierin, ben je geinspireerd of heb je vragen? Ik denk graag mee over hoe we van jullie verhaal, jullie dag kunnen maken. Als Weddingplanner, ceremoniemeester of in een adviesgesprek. Ik hoor graag van jullie.

Locatie:

Stadskanaal

Telefoon:

06 - 42 32 30 93

E-mail:

info@trouwensevents.nl

KvK:

88517356

Micro-Weddings in (Noord) Nederland