Wensen

 

Janka, wat heb jij toch met 'Wensen'? Waarom heeft 'een Wens' voor jou zoveel betekenis? Twee vragen die ik regelmatig krijg en die mij aan het denken hebben gezet. Want wáárom word ik zo blij van Wensen? Van mijn eigen Wensen en ook van de Wensen van een ander?

 

Waarom? Omdat een Wens hoop geeft. Op het moment dat je je Wens uit, voor jezelf of naar een ander, ontstaat er van binnen een kriebel. Een sprongetje in je hart omdat je contact maakt met dat wat je van binnen zo graag zou willen. Jouw verlangen, jouw Wens. Zodra iemand vertelt over zijn of haar Wens, zie je dat kriebeltje terug in de ogen van die persoon. Het twinkelt en het straalt. Tegelijkertijd laat het kwetsbaarheid zien. Want 'wat gebeurt er als jouw Wens uit zou mogen komen? Wat als het écht gebeurt? Wat als...' De Wens groeit. En de hoop dat het misschien uit zou kunnen komen, geeft dat je je blij voelt.

 

Zodra een Wens vervuld wordt geeft het vertrouwen. Want als deze eerste Wens uitgekomen is, misschien kan een volgende Wens dan ook wel uitkomen. En dus durf je opnieuw een Wens te uiten en de hoop te krijgen dat het misschien ook deze keer weer uit mag komen. Wat een heerlijk gevoel geeft dat!

 

Maar dan de onvermijdelijke vraag: 'Wat als een Wens niet uitkomt?' Een onvervulde Wens geeft je een doel. Een doel om opnieuw te kijken naar je Wens en te onderzoeken waarom het niet is uitgekomen. Kan je de Wens anders formulieren, duidelijker zijn of de Wens ombuigen tot iets waardoor het wel haalbaar wordt. Een onvervulde Wens geeft reden tot actie.

 

Ik geloof dat als je een Wens in je hart hebt liggen, je deze mag uiten. Naar jezelf of naar een ander. Laat het niet liggen in je hart, maar kijk wat het met je doet als je jouw Wens onderzoekt en je op die manier contact maakt met jouw verlangens. Geloof dat jouw Wens uit kan komen en onderzoek het als het niet lukt. Maar laat het in elk geval niet onberoerd liggen omdat je bang bent voor de uitkomst.

 

Wens met je hart.

 

Liefs,

Locatie:

Stadskanaal

Telefoon:

06 - 42 32 30 93

E-mail:

info@trouwensevents.nl

KvK:

88517356

Micro-Weddings in (Noord) Nederland